OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

HAVINOŠĽAP 2013

DOGTREKKING

HAVINOŠĽAP 2013

(18.7-21.7.2013)

 

Srdečne Vás pozývame na VI. ročník dogtrekkingu "Havinošľap", ktorý sa ta ako minunulého roku, aj tento rok uskutoční v krásnej prírode Slovenského Krasu. Prírode tak jedinečnej a nádhernej, že by bola veľká škoda nezúčastniť sa! :) Oddýchnite si od každodenného mestského zhonu a príďte si vyčistiť pľúca i myseľ do ticha prírody. Vašim spoločníkom bude Váš verný priateľ pes. A samozrejme banda skvelých ľudí :)

Tešíme sa na Vás!

východňarsky dogtrekking team :D


 

 

 

!!! UZÁVIERKA PRIHLÁŠOK JE 15.7.2013 !!!

 

Usporiadateľ: partia skvelých ľudí v spolupráci s Úniou vzájomnej pomoci ľudí a psov (U.V.P)

 

Termín: 18-21.7.2013

 

Dĺžka trasy: LONG 90km (bez povinného bivaku, bude odporúčaný), MID max. 45km, MINI max. 25km

 

Miesto: prezentácia a štart + cieľ = Ranč Šugov (z Jasova smer Medzev) www.rancsugov.sk

 

Kategórie: LONG:

DTW 1 = ženy do 35 rokov

DTM 1 = muži do 40 rokov

DTW 2 = ženy nad 35 rokov

DTM 2 = muži nad 40 rokov

MID:

DTW = ženy

DTM = muži

MINI:

mDTW = ženy

mDTM = muži

 

Prezentácia: LONG: 18.7.2013 (štvrtok) od 18:00; meeting (vysvetlenie trate) o 21:00

MID: 19.7.2013 (piatok) od 18:00; meeting (vysvetlenie trate) o 21:00

prípadne ráno pred štartom

MINI: 20.7.2013 (sobota) od 6:30

 

Štartovné : LONG = 12 Eur, MID = 7 Eur, MINI = 4 Eurá. Štartovným prispievate na starostlivosť o opustené zvieratká v Košickom útulku UVP. Ďakujeme. K štartovnému sa prirátava 1 Euro/osoba  = jednorazový poplatok za neobmedzené využívanie sprchy a WC (bude k dispozícii v samostatnej izbe)

 

Štart: LONG – 19.7.2013 (piatok) od 06:00 (ak bude horúco, tak aj skôr), MID – 20.7.2013 (sobota) od 05:30, MINI – 20.7.2013 od 08:00

 

Vyhlásenie: 20.7.2013 (sobota), MINI v priebehu dňa (podľa príchodu do cieľa) MID + LONG 20.7 vo večerných hodinách, alebo v neďeľu ráno

 

Doprava: autom..., autobusom sa dá dostať do Medzeva (pozrite si www.cp.sk) odtial by sme vás v prípade potreby vedeli vyzdvihnúť

 

Ubytovanie:  Ranč Šugov = www.rancsugov.sk, alebo stany (za stany sa neplatí, Ranč Šugov ani organizátori dogtrekkingu nenesú žiadnu hmotnú zodpovednosť za Vaše stany a ich obsah), pri registrácii sa platí jednorazový poplatok 1euro za využívanie WC a sprchy, ktoré budú k dispozícii pre účastníkov všetkých trás ;)

 

STRAVA: info čoskoro, jednoznačne však v rámci utužovania dogtrekkingových vzťahov vyhlasujeme súťaž o najlepšiu domácu upečenú, alebo uvarenú, alebo surovú, proste o najlepšiu fajnotku. Povinne priniesť!!! :) Nebudete nám furt len našu tortu vyžierať! :D :D

Každý kto niečo donesie, má pár minút dole z výsledného času! Samozrejme podľa stupňa chutnosti :)

 

Veterinárne podmienky (stanovené RVPS) : čakáme na stanovisko, ale určite bude potrebné:

Nutné predložiť platný očkovací preukaz, kompletné očkovanie podľa platných nových nariadení a pre všetkých dogtrekkerov je potrebné maximálne 3 dni staré potvrdenie od veterinárneho lekára o klinickej prehliadke psa.

 

Povinná výstroj LONG
Aspoň 1L vody, miska pre psa, mobil(nabitý), mobil s foťákom, alebo foťák! (kontrolné body sa budú aj fotiť), mapa (asi naj je Tatra Plan – Slovenský Kras), spacák, karimatka, funkčná baterka – najlepšie čelovka, strava pre človeka a psa, LEKÁRNIČKA (obväz, elastické ovínadlo, 5xnáplasť, 1x izotermická fólia, 2 „topánočky“/na každého prihláseného psa), píšťalka alebo rolničky (alebo si miestami hlasno spievať:)))


 

Povinná výstroj MID

Aspoň 1L vody, miska pre psa, mobil(nabitý), mapa (naj Tatra Plan Slovenský Kras), LEKÁRNIČKA (obväz, elastické ovínadlo, 5xnáplasť, 1x izotermická fólia, 2 „topánočky“ pre psa)


 

Povinná výstroj MINI

Aspoň 1L vody, miska pre psa, mobil(nabitý), mapa ideálne - Tatra Plan Slovenský Kras)


 

Pravidlá:

Prihlásením seba a svojho psíka účastník SÚHLASÍ so stanovenými podmienkami (vrátane veterinárnych!), pravidlami a ich dodržiavaním. Je si vedomý že ide (v prípade LONGU) o prekonanie extrémnej vzdialenosti, kedy sú pretekári odkázaní sami na seba, je si vedomý toho, že sa zúčastňuje preteku na vlastnú zodpovednosť.

Porušenie pravidiel sa trestá diskvalifikáciou!


Po trati sa každý pohybuje sám, najviac vo dvojiciach (súťažných). Trať môže súťažiaci absolvovať s jedným, alebo dvoma nesúťažnými doprovodmi bez psa (napr. rodinní príslušníci). Ak nemá súťažiaci 18 rokov, musí ísť v doprovode dospelej osoby bez psa, ktorá nebude posudzovaná ako súťažiaca, pri veku 18-15rokov môže ísť bez doprovodu, ale musí mať písomné povolenie od rodičov, že sa zúčastňuje preteku na ich zodpovednosť. Pod 15 rokov len v doprovode zodpovednej osoby. Počas celých pretekov musí byť pes na vodítku, alebo pripútaný ku psovodovi canicrossovým postrojom. Počet psov na jednu osobu nieje obmedzený, ale odporúčame maximálne troch ;)


 

Minimálny vek psa je 1 rok !


 


 

Kontakt: organizátor - Maja Prokipčáková – havinoslap@gmail.com, 0907 441 447, 0944191807

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nový blok - dvojklikom tu, zahájite úpravu bloku...